05.12.2015. » 15:07 | ACDC


ACDC na konferenciji o Anti-korupciji u Nišu



Članovi nevladine organizacije Centar za zastupanje demokratske kulture - ACDC su bili u studijskoj poseti u Nišu na konferenciji ''Anti-korupcijska praksa i inicijative na lokalnom nivou''.

acdc-na-konferenciji-o-anti-korupciji-u-nisu
FOTO: ACDC

Članovi nevladine organizacije Centar za zastupanje demokratske kulture - ACDC su bili u studijskoj poseti u Nišu na konferenciji ''Anti-korupcijska praksa i inicijative na lokalnom nivou''. Tim za društvena istraživanja (TDI) i Biro za društvena istraživanja (BIRODI) su organizovali studijsku posetu Nišu za članove nevladinog sektora sa severa Kosova sa ciljem da se učesnici upoznaju sa radom BIRODI-ja i TDI-a i da se predstavi rad ovih društava u predhodnom periodu. Na ovoj konferenciji je predstavljen i lokalni plan za borbu protiv korupcije grada Niša, kao i formiranje i rad nezavisnog anti-korupcijskog tela - Lokalni Anti-korupcijski forum LAF.

Na dvodnevnoj konferenciji su učestvovali i predstavnici Agenije za borbu protiv korupcije Republike Srbije (ACAC) Miodrag Škundrić, Zoran Gavrilović TDI/BIRODI, Zorica Miladinović, koordinatorka Lokalnog antikorupcijskog foruma (LAF) Niš, Vesna Crnogorac, članica LAF Niš, Valentina Krstić, uzbunjivač i članica LAF Niš, Đokica Jovanović, lider građanske inicijative i član LAF Niš, Dragan Petković, aktivista civilnog društva iz Niša i Predrag Blagojević, urednik „Južne Vesti“.