...

Dušan Radaković

Izvršni direktor

dusan.radakovic@acdc-kosovo.org

Dušan Radaković rođen je 1984. godine u Mitrovici. Nakon završetka sukoba na Kosovu, kao omladinski aktivista civilnog društva, učestvovao je u mnogim multietničkim aktivnostima koje su sprovodile razne međunarodne organizacije. Osnovno i srednje obrazovanje završio je u Mitrovici i magistrirao pravo. Takođe je završio niz kurseva na Kosovu i inostranstvu, uključujući program liderstva u Sjedinjenim Američkim Državama. Njegovo radno iskustvo uključuje posao novinara na Radio-televiziji Kosova (RTK), projektnog službenika u Partneri Kosova (2005-2008) i programskog menadžera u Nacionalnom demokratskom institutu - NDI Kosovo (2008-2015).

Krajem 2011. godine osnovao je nevladinu organizaciju „Centar za zastupanje demokratske kulture“ i u narednih 10 godina realizovao skoro 100 projekata koje su finansirali brojni donatori, ambasade i međunarodne organizacije na Kosovu i u regionu.

Zaslužan je za uspešno vođenje i upravljanje organizacijom u skladu sa strateškim smernicama koje je utvrdio Odbor direktora. Razvija inovativan operativni plan koji uključuje ciljeve i zadatke koji deluju u strateškom pravcu organizacije, nadgleda planiranje, sprovođenje i evaluaciju programa organizacije. Učestvuje u planiranju i upravljanju ljudskim resursima, finansijskom planiranju i upravljanju rizicima.

Gospodin Radaković bio je deo prve grupe licenciranih aktivnih posrednika iz srpske zajednice na Kosovu i bio je član Savetodavnog veća za zajednice na Kosovu četiri godine, kao i aktivan član Međuministarske radne grupe za Suočavanje sa prošlošću i aktivni član Kancelarije Poverenika za jezike na Kosovu. Glavna područja angažovanja gospodina Radakovića su vladavina zakona, antikorupcija, transparentnost, ljudska prava i nadgledanje izbornog procesa.

Gospodin Radaković tečno govori engleski i albanski jezik. Oženjen je i otac jednog deteta.

...

Aleksandar Rapajić

Programski direktor

aleksandar.rapajic@acdc-kosovo.org

Aleksandar Rapajić je diplomirani pravnik i preko 20 godina aktivan član civilnog društva.

Tokom svoje karijere, specijalizovao se u oblastima ljudskih prava, dijaloga i pomirenja, transformacije konflikata i tranzicione pravde. Više od 10 godina je bio angažovan u procesu interetničkog dijaloga i pomirenja, kroz rad u Nansen Dialogue Kosovo. Tokom 2015. godine bio je predstavnik civilnog društva u Međuresorsnoj radnoj grupi za suočavanje sa prošlošću i pomirenje na Kosovu.

Pored toga, aktivno sarađuje sa timom za informisanje Kosovskih specijalizovanih veća od 2018. godine i bio je Projektni službenik Koalicije za pomirenje na Kosovu u periodu od 2019. do 2022. godine. Takođe, bio je član Savetodavnog saveta za zajednice pri Kancelariji predsednika u dva mandata i predsedavajući Saveta jednu godinu.

Trenutno radi u NVO ACDC kao programski direktor gde je zadužen za nadgledanje i upravljanje programima organizacije u skladu sa njenom misijom i vizijom.

...

Slobodan Stošić

Programski menadžer

slobodan.stosic@acdc-kosovo.org

Slobodan Stošić je diplomirao na katedri za engleski jezik i književnost na Univerzitetu u Mitrovici.

Sa bogatim iskustvom u lokalnim nevladinim organizacijama u Severnoj Mitrovici, Slobodan je stekao veliko iskustvo u sprovođenju projekata podrške nevećinskim zajednicama, pomirenju, promovisanju ljudskih prava, kao i u osnaživanju mladih i rešavanju konflikata na Kosovu. Takodje, bio je angažovan na brojnim projektima koji su promovisali borbu protiv diskriminacije, govora mržnje i unapređenje prava osetljivih društvenih grupa. Pored toga, ima značajno iskustvo kao predavač na temu ljudskih prava i organizacionih i komunikacijskih veština.

Njegova interesovanja obuhvataju podučavanje i učenje jezika, književnost, šah, vladavinu prava i informacione tehnologije.

Slobodan trenutno radi kao programski menadžer u NVO ACDC, gde je odgovoran za planiranje  projekata, koordinaciju sa partnerima organizacije i obezbeđivanje uspešne implementacije projekta.

...

Ines Aljović Mihajlović

Programska službenica

ines.aljovic@acdc-kosovo.org

Ines Aljović Mihajlović je građanska aktivistkinja sa višegodišnjim iskustvom u civilnom sektoru. Tokom svoje karijere, radila je za više nevladinih organizacija i učestvovala je na kursevima koji su imali za cilj osnaživanje žena i članova manjinskih zajednica na Kosovu.

Kroz svoj rad u civilnom sektoru, Ines je stekla značajno iskustvo u sprovođenju projekata koji se tiču ljudskih prava, i bila je angažovana na projektima koji su promovisali rodnu ravnopravnost, borbu protiv diskriminacije, i unapređenje prava osetljivih društvenih grupa. Ines takođe ima iskustvo u sprovođenju istraživanja o ženskim pravima, uključujući radna prava žena i njihov položaj na Kosovu, kao i iskustvo kao trener na temu ljudskih prava, ženskih prava i mekih veština. Pored toga, bila je predsedavajuća Odbora za zajednice u Opštini Zvečan.

Ines voli fotografiju, pisanje, knjige i more. Udata je i majka dvoje dece.

Trenutno radi kao programska službenica u NVO ACDC gde je zadužena za sprovođenje projekata, planiranje aktivnosti, kao i koordinaciju sa saradnicima i partnerima organizacije.

...

Snežana Vukićević

Službenica za komunikaciju

snezana.vukicevic@acdc-kosovo.org

Snežana Vukićević je završila master studije engleskog jezika i književnosti na Univerzitetu u Prištini privremeno smeštenim u Mitrovici.  Pre nego što se pridružila NVO ACDC, radila je za nekoliko nevladnih organizacija na severnom Kosovu i učestvovala na različitim programima i kursevima koji su imali za cilj da podrže profesionalni razvoj pripadnika manjinskih zajednica na Kosovu.

Pored dugogodišnjeg iskustva u podučavanju engleskog jezika, Snežana ima značajno iskustvo u oblastima kao što su prevodjenje, administracija, grafički dizajn, upravljanje društvenim mrežama i veb sajtom i ostalim oblastima digitalne komunikacije.

Njena interesovanja obuhvataju i učenje stranih jezika i kulturološku različitost.

Trenutno radi kao službenica za komunikaciju u NVO ACDC, gde je zadužena za vidljivost organizacije, promociju aktivnosti i postignuća, kao i pružanje podrške u sprovođenju projekata.

...

Biljana Raković

Finansijska i administrativna asistentkinja

biljana.rakovic@acdc-kosovo.org

Biljana Raković je iz Severne Mitrovice. Završila je Ekonomski fakultet posle prethodno završene srednje ekonomske škole. Biljana je odličan timski radnik i dobra u predvodjenju što joj je omogućilo da brzo napreduje jer lako uči nove veštine, a tome je doprinelo i prisustvovanje mnogim treninzima i radionicama iz različitih oblasti organizovanih od strane lokalnih nevladinih organizacija. Radila je u razlićitim nevladinim organizacijama, u početku kao istraživač, dok je sticanjem iskustva kasnije napredovala i radila kao koordinator i finansijski asistent.

Trenutno radi u NVO ACDC kao finansijski i administrativni asistent i zadužena je za administraciju i finansijskog vodjenje projekata. Biljana se dobro snalazi u zadatim rokovima i upravljanju vremenom.

...

Lulzim Hakaj

Programski službenik (Priština)

lulzim.hakaj@acdc-kosovo.org

Lulzim Hakaj je iskusni vođa tima sa sposobnošću pokretanja i upravljanja multifunkcionalnim timovima i multidisciplinarnim projektima. Pored toga, poseduje odlične komunikacione veštine.

Lulzim ima više od 13 godina iskustva sa organizacijama civilnog društva na Kosovu.

...

Fatjona Musliu

Stažistkinja

fatjona.musliu@acdc-kosovo.org

Fatjona Musliu je studentkinja četvrte godine Pravnog fakulteta, Univerziteta "Isa Boletini", u Mitrovici.

Pored svojih akademskih obaveza, posvećena je i borbi za ljudska prava i više od toga. Bila je deo je brojnih stažiranja u važnim ustavnim i pravnim institucijama, poput Skupštine Kosova, Osnovnog suda u Mitrovici, a trenutno je pripravnica u Inspekciji rada.

Takođe je učestvovala u različitim programima, kursevima i radionicama  koje su imale za cilj osnaživanja žena, a pogotovo mladih devojaka; osnaživanja mladih u politici, kao i članova manjinskih zajednica na Kosovu. Bila je i deo mentorskih programa, posebno onih organizovanih od strane međunarodnih organizacija kao što su NDI, YIHR, BPRG, NSI.

Pored toga što je buduća pravnica, Fatjona se takođe bavi politikom i procesom donošenja odluka. Takođe, Fatjona voli knjige, filmove, kuvanje, putovanja i more.

Trenutno je angažovana kao stažistkinja u nevladinoj organizaciji ACDC.

...

Andrea Todić

Stažistkinja

andrea.todic@acdc-kosovo.org

Andrea je mlada aktivistkinju za ljudska prava, feministkinju i umetnika u duši.

Učestvovala je u različitim projekatima organizovanim od strane NVO-a na Kosovu, poput treninga, stažiranja, akcija volontiranja, kao i drugih aktivnosti stvorenih da okupe zajednice s Kosova. Osim toga, ona je trener u polju transformacije konflikta i izgradnje mira.

Najveća strast joj je umetničko pisanje, a volontiranje se plasira na mesto odmah iza.

Opuštajući hobi joj je slikanje, dok je omiljeni ipak kreiranje objava na Instagramu, koje promovišu jednakost i suzbijaju mržnju.

Andrein san je da živi u svetu gde se različitosti smatraju prelepim, umesto problematičnim, i gde su sva ljudska prava ispunjena!

Andrea je trenutno angažovana kao stažista u ACDC-u.