...

Dušan Radaković

Izvršni Direktor

dusan.radakovic@acdc-kosovo.org

Dušan Radaković rođen je 1984. godine u Mitrovici. Nakon završetka sukoba na Kosovu, kao omladinski aktivista civilnog društva, učestvovao je u mnogim multietničkim aktivnostima koje su sprovodile razne međunarodne organizacije. Osnovno i srednje obrazovanje završio je u Mitrovici i magistrirao pravo. Takođe je završio niz kurseva na Kosovu i inostranstvu, uključujući program liderstva u Sjedinjenim Američkim Državama. Njegovo radno iskustvo uključuje posao novinara na Radio-televiziji Kosova (RTK), projektnog službenika u Partneri Kosova (2005-2008) i programskog menadžera u Nacionalnom demokratskom institutu - NDI Kosovo (2008-2015).

Krajem 2011. godine osnovao je nevladinu organizaciju „Centar za zastupanje demokratske kulture“ i u narednih 10 godina realizovao skoro 100 projekata koje su finansirali brojni donatori, ambasade i međunarodne organizacije na Kosovu i u regionu.

Zaslužan je za uspešno vođenje i upravljanje organizacijom u skladu sa strateškim smernicama koje je utvrdio Odbor direktora. Razvija inovativan operativni plan koji uključuje ciljeve i zadatke koji deluju u strateškom pravcu organizacije, nadgleda planiranje, sprovođenje i evaluaciju programa organizacije. Učestvuje u planiranju i upravljanju ljudskim resursima, finansijskom planiranju i upravljanju rizicima.

Gospodin Radaković bio je deo prve grupe licenciranih aktivnih posrednika iz srpske zajednice na Kosovu i bio je član Savetodavnog veća za zajednice na Kosovu četiri godine, kao i aktivan član Međuministarske radne grupe za Suočavanje sa prošlošću i aktivni član Kancelarije Poverenika za jezike na Kosovu. Glavna područja angažovanja gospodina Radakovića su vladavina zakona, antikorupcija, transparentnost, ljudska prava i nadgledanje izbornog procesa.

Gospodin Radaković tečno govori engleski i albanski jezik. Oženjen je i otac jednog deteta.

...

Brankica Timotijević

Menadžer Finansija

brankica.timotijevic@acdc-kosovo.org

Brankica Timotijević diplomirala je Мeđunarodnu prodaju i marketing na IBCM-u. Polje njenog interesovanja uglavnom su bile administracija i finansije, pa je stekla iskustvo tokom nekoliko praksi u lokalnim nevladinim organizacijama, poput Sinergije i AKTIV-a u Mitrovici, i ISCAP univerziteta u Portugalu. Tri meseca je provela u školi računovodstva u Portu, radeći u Kancelariji za međunarodne odnose. Štaviše, 2019. godine provela je jedan semestar u Danskoj, kao student na razmeni na Univerzitetskom koledžu UCL.

Pored toga, učestvovala je u nekoliko radionica na temu mladih, koje je uglavnom organizovao Nacionalni demokratski institut Kosovo (NDI), što joj je omogućilo da stekne dodatno iskustvo koje je poboljšala kada je jedan semestar provela u Danskoj i Portugalu i upoznala različite kulture i ljude.

Sada radi kao financijski menadžer i uživa u učenju novih stvari u ACDC-u i sticanju novih veština koje će joj pomoći da poboljša sebe I svoj rad.

Njena glavna polja interesovanja su: finansije, administracija. računovodstvo, upravljanje, vremenom, analiza finansijskih izveštaja.

...

Biljana Raković

Finansijski i Administrativni asistent

biljana.rakovic@acdc-kosovo.org

Biljana Raković je iz Severne Mitrovice. Završila je Ekonomski fakultet posle prethodno završene srednje ekonomske škole. Biljana je odličan timski radnik i dobra u predvodjenju što joj je omogućilo da brzo napreduje jer lako uči nove veštine, a tome je doprinelo i prisustvovanje mnogim treninzima i radionicama iz različitih oblasti organizovanih od strane lokalnih nevladinih organizacija. Radila je u razlićitim nevladinim organizacijama, u početku kao istraživač, dok je sticanjem iskustva kasnije napredovala, i radila kao koordinator i finansijski asistent.

Trenutno radi u NVO ACDC kao finansijski i administrativni asistent i zadužena je za administraciju i finansijskog vodjenje projekata. Biljana se dobro snalazi u zadatim rokovima i upravljanju vremenom. 

...

Слободан Стошић

Програмски менаџер

slobodan.stosic@acdc-kosovo.org

Слободан Стошић је дипломирао на катедри за eнглески језик и књижевност на Универзитету у Митровици.

Дугогодишњи активиста цивилног друштва, Слободан је учествовао у многим активностима које су имале за циљ промовисање људских права, демократије и решавање конфликта на Косову.

Као истраживач и аналитичар стекао је професионално искуство у спровођењу анкета, организовању групних дискусија као и анализи података.

Док је руководио локалним  приватним предузећем, био је укључе н у набавци робе, маркетингу на друштвеним мрежама, као и спровођењу најбоље тржишне праксе.

Уз богато волонтерско искуство у локалним невладиним организацијама, Слободан је завршио приправнички стаж у Програму за развој Уједињених нација (UNDP), канцеларија у Звечану.

Са различитим степеном укључености и стручности, организовао је или учествовао у активностима под окриљем: Нансен дијалог центра, Удружење жена предузетница, образовног клуба младих Синергија и Организације за европску безбедност и сарадњу (ОЕБС).

Именован од стране универзитетског студентског парламента, Слободан је био члан одабране делегације студената који су учествовали на 19. Светском фестивалу омладине и студената, Сочи, Русија.

Његова бројна интересовања укључују подучавање и учење језика, књижевност, шах, владавину права, филозофију, информационе технологије. Сада ради као менаџер програма у Центру за заступање демократске културе, где ће наставити свој свој рад као активиста цивилног друштва.

...

Снежана Вукићевић

Програмски асистент

snezana.vukicevic@acdc-kosovo.org

Снежана је завршила мастер студије енглеског језика и књижевности на Универзитету у Приштини привремено смештеним у Косовској Митровици.

Радила је за неколико невладних организација на Северном Косову где је стекла релевантно радно искуство. Поред тога, учествовала је на различитим програмима и курсевима чији је циљ био да подржи  професионални развој припадника мањинских заједница на Косову. Посебно је интересују области везане за људска права и помирење.

Снежана такође има искуство у предавању језика.

Тренутно ради у АЦДЦ као програмски асистент. Има добре организационе вештине, високо је мотивисана и спремна да учи како би побољшала своје способности и професионално напредовала.

...

Aleksandar Rapajić

Programski direktor

aleksandar.rapajic@acdc-kosovo.org

Programski direktor, Aleksandar Rapajić je diplomirani pravnik koji je preko 20 godina aktivni član civilnog društva.

Aleksandar ima dugogodišnje iskustvo na poljima pomirenja i tranzicione pravde, do nedavno je bio presedavajući Savetodavnog veća za zajednice, akrtivno se bavio prava nevećinskih zajednica na Kosovu i ima iskustva u mnogim drugim oblastima.

Njegovo iskustvo biće ključno za dalji napredak NVO ACDC-a u budućem periodu.