20.06.2018. » 09:26 | ACDC


ACDC radionica "pomirenje mladih kao korak napred u poboljšanju života mladih severno i južno od reke Ibar"



Dana 19.06.2018. NVO ACDC organizovala je prvu radionicu u okviru projekta „PRUŽANJE USLUGA ZA POBOLJŠANJE SARADNJE I RAZUMEVANJA ORGANIZACIJA OMLADINSKOG CIVILNOG DRUŠTVA (OCD) SEVERNO I JUŽNO OD REKE IBAR“, podržanog od Kancelarije EU na Kosovu.

acdc-radionica-pomirenje-mladih-kao-korak-napred-u-poboljsanju-zivota-mladih-severno-i-juzno-od-reke-ibar
FOTO: ACDC
Dana 19.06.2018. NVO ACDC organizovala je prvu radionicu u okviru projekta „PRUŽANJE USLUGA ZA POBOLJŠANJE SARADNJE I RAZUMEVANJA ORGANIZACIJA OMLADINSKOG CIVILNOG DRUŠTVA (OCD) S SEVERA I JUGA IBARE“, podržanog od Kancelarije EU na Kosovu.
 
Tema prve radionice bila je „Pomirenje mladih kao korak naprijed u poboljšanju života mlade generacije sjeverno i južno od rijeke Ibar / Iber“.
 
Panelisti na radionici bili su:
Miloš Timotijević - NVO Aktiv,
Erhan Mujka - NVO Kosova ARS
Nenad Todorović - IBCM koledž
Aleksandar Rapajić - NVO ACDC
Aleksa Aleksić - NVO Humani Centar Mitrovica.
 
Panelisti su imali priliku da razgovaraju o trenutnoj situaciji iz njihove perspektive kao predstavnika nevladinog sektora, kao i iz perspektive IBCM koledža kao visokoškolske ustanove na severu i jugu reke Ibar.
 
Zaključak ove prve radionice u vezi sa komunikacijom i saradnjom mladih sa severa i juga reke je da su inicijative NVO sektora pravilne i realne sa realnim problemima identifikovanim i na jugu i na severu reke Ibar.
 
Učesnici su pružili svoje uloge i iskustva na ovu temu sa panelistima koji se direktno ili indirektno bave mladima i svi su se složili da su problemi mladih isti na celom Kosovu i da su problemi više na nivou komunikacije, zapošljavanja mladih i nedostatak institucionalne podrške u vezi sa podrškom omladinskim inicijativama.