27.06.2018. » 15:25 | ACDC


ACDC radionica "veze i saradnja izmedju omladinski NVO-a i opstinski zvanicnika i uspostavljanje odrzive komunikacione mreze izmedju NVO-a iz severne i juzne Mitrovice"



Dana 27.06.2018. NVO ACDC organizovala je treću radionicu u okviru projekta „PRUŽANJE USLUGA ZA POBOLJŠANJE SARADNJE I RAZUMEVANJE ORGANIZACIJA OMLADINSKOG GRAĐANSKOG DRUŠTVA (OCD) SA SEVERNE I JUŽNE STRANE IBRA“, uz podršku Kancelarije EU na Kosovu.

acdc-radionica-veze-i-saradnja-izmedju-omladinski-nvo-a-i-opstinski-zvanicnika-i-uspostavljanje-odrzive-komunikacione-mreze-izmedju-nvo-a-iz-severne-i-juzne-mitrovice
FOTO: ACDC
Dana 27.06.2018. NVO ACDC organizovala je treću radionicu u okviru projekta „PRUŽANJE USLUGA ZA POBOLJŠANJE SARADNJE I RAZUMEVANJE ORGANIZACIJA OMLADINSKOG GRAĐANSKOG DRUŠTVA (OCD) SA SEVERNE I JUŽNE STRANE IBRA“, podržanog od Kancelarije EU na Kosovu.
 
Tema treće radionice bila je „veze i saradnja između omladinskih OCD i opštinskih zvaničnika i uspostavljanje održive komunikacione mreže između odgovarajućih OCD sa severa i juga Mitrovice“. Debata je organizovana u restoranu Vapiano u južnoj Mitrovici. Panelisti su imali priliku da razgovaraju o postojećoj saradnji i dobrim i lošim stranama ove saradnje, kao i mogućnostima uspostavljanja mrežne omladinske OCD za južnu i severnu Mitrovicu. Prisutni učesnici su takođe razgovarali o ovoj temi i dali svoje komentare i sugestije.
 
Panelisti na radionici bili su:
Fahri Jashari - DKRS Mitrovica,
Haris Ademi - KVRL Mitrovica
Florentina Hajdari Hajra - NVO Mundesia
Arif Kadriu - Karitas Kosova, kancelarija u Mitrovici
Milaim Ramadani - NVO PRAM
Aleksandar Rapajić - NVO ACDC.
 
Panelisti su imali priliku da razgovaraju o trenutnoj situaciji iz svojih postojećih iskustava i trenutnih aktivnosti, predstavnici lokalnih institucija, kao i odgovarajućih OCD za mlade, jer su potrošači usluga koje opštine pružaju dali svoje gledište i vremenske prilike za ove usluge. postojeće na papiru relevantne su i odgovarajuće na severu i jugu mitrovačkih opština.
 
Zaključak treće radionice u vezi sa vezama i saradnjom omladinskih OCD i opštinskih zvaničnika i uspostavljanjem održive komunikacione mreže između OCD sa severa i juga Mitrovice je nedostatak saradnje između omladinskih OCD i lokalnih institucija, dok je saradnja između OCD sa severa i jug postoji, ali ga treba dalje poboljšati. Učesnici su dali svoje uloge i iskustva na ovu temu sa panelistima koji se direktno bave pomenutim pitanjima i temama i svi su se složili da problem mladih i podrška omladinskim inicijativama nedostaju i da su isti na celom Kosovu, a posebno u Mitrovici (severna i južna Mitrovica).