02.03.2017. » 20:42 | ACDC


ACDC - Ulične akcije u sklopu projekta ''Praćenje pravosudne reforme na severu Kosova''



U sklopu projekta "Praćenje pravosudne reforme na severu Kosova" podržanog od strane Nacionalne zadužbine za demokratiju (NED), NVO Centar za zastupanje demokratske kulture organizovala je četiri ulične akcije u opštinama na severu Kosova

acdc-ulicne-akcije-u-sklopu-projekta-pracenje-pravosudne-reforme-na-severu-kosova
FOTO: ACDC

U sklopu projekta "Praćenje pravosudne reforme na severu Kosova" podržanog od strane Nacionalne zadužbine za demokratiju (NED), NVO Centar za zastupanje demokratske kulture organizovala je četiri ulične akcije u opštinama na severu Kosova. Ulične akcije su za cilj imale upoznavanje građana sa pravosudnom reformom koja će se u sklopu Briselskih pregovora vršiti na Kosovu. Građanima severnog Kosova podeljene su informativne brošure izrađene sa ciljem da se građanima detaljno objasni gde će se nalaziti buduće zgrade suda nakon integracije srpskog pravosudnog sistema, kao i nadležnosti budućih sudova. U istraživanju koje smo sproveli tokom 2015. uvideli da je informisanost građana po pitanju pravosuđa na jako zabrinjavajućem nivou, s tim u vezi težili smo da brošurama otklonimo sve nedoumice građana vezane za ovaj problem.

 Pored toga, građani su imali priliku da čuju više o tekućem projektu kao i da se dodatno informišu o budućim aktivnostima kako u ovom projektu tako i u projektima koje ACDC trenutno implementira. Građani su pokazali veliko interesovanje, budući da je pravosuđe jako bitno za njihov svakodnevni život, a informacije koje mogu dobiti u medijima često su nedovoljne. Građani su tokom akcije takođe istakli da su ovakve akcije neophodne i to ne samo po pitanju pravosuđa već po pitanju svih Briselskih pregovora, jer će posledice tih pregovora osetiti samo oni.