06.03.2023. » 11:37 | ACDC


Besplatna pravna pomoć u NVO ACDC



NVO Centar za zastupanje demokratske kulture pruža usluge besplatne pravne pomoći kao podrška Kancelariji za besplatnu pravnu pomoć na severu Kosova. 

besplatna-pravna-pomoc-u-nvo-acdc
FOTO: ACDC

NVO Centar za zastupanje demokratske kulture pruža usluge besplatne pravne pomoći kao podrška Kancelariji za besplatnu pravnu pomoć na severu Kosova. S tim u vezi, NVO ACDC poziva sve one koji imaju problema u ostvarivanju svojih prava na Kosovu da posete kancelariju i kontaktiraju pravne saradnike koji će im pružiti besplatne pravne usluge, informacije i savete.

Pravni saradnici su raspoređeni u prostorijama Centra za zastupanje demokratske kulture (ul. Čika Jovina 3, Severna Mitrovica) i radiće na zahtevima za besplatnu pravnu pomoć kao i obradu zahteva ugroženih grupa, uključujući nevećinske zajednice, osobe sa invaliditetom, kao i pripradnike zajednica kosovskih Roma, kosovskih Aškalija i kosovskih Egipćana, LGBTI itd.

Ova inicijativa se sprovodi u okviru projekta „Dalja podrška pristupu pravosuđu i ljudskim pravima u regionu Mitrovice“ koji podržava UNMIK, a sprovodi NVO Centar za zastupanje demokratske kulture (ACDC).