21.03.2023. » 22:43 | Kallxo


Dušan Radaković u emisiji "Kallxo Pernime"



Dušan Radaković iz organizacije ACDC je u emisiji "Kallxo Pernime" rekao da Zajednica ne može biti jednonacionalna, sastavljeno samo od Srba.?

dusan-radakovic-u-emisiji-kallxo-pernime-2
FOTO: Kallxo

Dušan Radaković iz organizacije ACDC je u emisiji "Kallxo Pernime" rekao da Zajednica ne može biti jednonacionalna, sastavljena samo od Srba.?

On je dodao da bi u Zajednici trebalo da budu i Bošnjaci, Goranci, Aškalije, svi bi trebalo da budu, uključujući i Albance na severu.

„Očigledno, svuda, u Klokotu, u Novom Brdu, gde je preko 30 odsto Albanaca, Zajednica treba da pripada svima. Drugo, jedna stvar koju svi zaboravljamo, Ustav Kosova i Zakon o lokalnoj samoupravi dozvoljavaju zajednicu opština radi zajedničkih interesa... Mi i sada imamo Zajednicu opština. To je važno. Ovde je problem samo u legalnom načinu finansiranja iz Srbije i da ta sredstva budu transparentna preko Trezora Kosova", rekao je Radaković. Prema njegovim rečima, odluke Asocijacije ili Zajednice, namerno usmerenih protiv Albanaca, ili protiv Aškalija ili protiv Egipćana neće biti.“Ja ovo ne vidim i niko to nikada nije rekao“, nastavio je.

https://kallxo.com/lajm/shoqeria-civile-ne-veri-asociacioni-te-mos-jete-monoetnik/