13.08.2023. » 13:42 | ACDC


Dušan Radaković za RTS1 o gašenju Telekoma



Министарство привреде у Приштини поништило је сертификат о регистрацији и пословању МТС-а Д.О.О. , због, како су навели, докумената у којима се помиње Република Србија. Иако је "Телеком Србија" то демантовао, и даље се наставља процедура за гашење МТС-а.

dusan-radakovic-za-rts1-o-gasenju-telekoma
FOTO: ACDC

Душан Радаковић из Центра за заступање демократске културе истиче да ако интернет и кабловски провајдери не функционишу, да ће Срби на северу Космета остати у једном великом медијском мраку, како интернетом тако и мобилном телефонијом.

"Јер знамо да 99,9 процената људи користе МТС, а неће имати другу алтернативу за мобилну комуникацију или интернет или телевизију.  Плашим се да је ово један покушај потпуног уништења Бриселског споразума, али и једна важна чињеница је да је кроз овај споразум и префикс 383 добило Косово. Тако, да ли ће и то утицати, ако се већ гаси МТС . Д.О.О. дефинитивно је један велики политички притисак на Србе. Надам се да ће да се нађе алтернатива, дефинитивно ће бити огроман проблем, огромна је репресија на српско становништво ако се угаси МТС", упозорава  Радаковић.

 

Preuzeto sa:

https://rts.rs/vesti/politika/5252703/mts-pristina-gasenje-kim.html?lang=sr&fbclid=IwAR2UHovPN2ltYxjJCQ25rk5RC9qACZIzjo2-jG_wIp102OdRbBWMQwMYhlU