21.09.2018. » 11:03 | ACDC


Iskusni advokati /Mladi advokati. 20.09.2018



Dana 20.09.2018. a u okviru projekta "Povećanje poverenja javnosti u integrisane institucije pravosđa na severu Kosova", NVO ACDC je organizovao događaj umrežavanja - Iskusni advokati /Mladi advokati. Projekat je podržan od strane GIZ-LARP projekta.

iskusni_advokati_mladi_advokati_20092018
FOTO: ACDC

Dana 20.09.2018. a u okviru projekta "Povećanje poverenja javnosti u integrisane institucije pravosuđa na severu Kosova", NVO ACDC je organizovao događaj umrežavanja - Iskusni advokati /Mladi advokati.

Projekat je podržan od strane GIZ-LARP projekta.


Prateći svoj dugoročni cilj poboljšanja vladavine prava i podrške integriranom pravosudnom sistemu, NVO ACDC je organizovao događaj u cilju olakšavanja deljenja informacija i znanja stručnih pravnika zaposlenih u integrisanim institucijama sa mladim pravnicima iz nevećinskih zajednica


Gost na ovoj aktivnosti, Gospodin Miloš Marković, Stručni saradnik  Osnovnog suda u Mitrovici, održao je prezentaciju mladim advokatima, studentima prava i drugima. U vrlo plodnoj diskusiji gospodin Marković je predstavio trenutnu situaciju i organizaciju  Osnovnog suda, mogućnosti i procedure prilikom zapošljavanja, pravosudni ispit po sistemu Kosova i druga pitanja vezana za važeći zakonski sistem.