17.01.2023. » 12:31 | ACDC


Јавна дискусија - Ситуација у правосудним институцијама на северу Косова, 19. јануара 2023. 11.00 – 13.00



НВО Центар за заступање демократске културе - ACDC срдачно вас позива да учествујете у јавној дискусији о правосуђу на северу Косова.

javna-diskusija-situacija-u-pravosudnim-institucijama-na-severu-kosova-19-januara-2023-1100-1300
FOTO: ACDC

НВО Центар за заступање демократске културе - ACDC срдачно вас позива да учествујете у јавној дискусији о правосуђу на северу Косова. Циљ дискусије је да се представи тренутно стање и начин функционисања правосудних институција након недавних догађаја на северу Косова. Такође ће се разговарати о предметима који су у току и о томе како се судије и остало особље носе са недостатком запослених и да ли суд може да функционише на овом нивоу као и које су главне препреке.

Такође, разговараћемо о будућим решењима овог проблема и шта грађани могу да очекују у наредном периоду у вези са правосудним институцијама.

Панелисти:

  • ·       Душан Радаковић, извршни директор ACDC
  • ·       Александар Рапајић, програмски директор ACDC
  • ·       Инес Аљовић Михајловић, модератор

Дискусији ће присуствовати правници, адвокати, активисти цивилног друштва, представници међународних организација и медији.

Дискусијa ће се одржати 19. јануара са почeтком од 11 часова у просторијама ACDC-ja (Чика Јовина 3, North City Center, Северна Митровица).

Молимо Вас да нам потврдите своје присуство путем е-поште: slobodan.stosic@acdc-kosovo.org