13.09.2023. » 16:52 | ACDC


Конференција - Процена статуса правосуђа и полиције на северу Косова 19. септембар, 2023.



НВО Центар за заступање демократске културе срдачно вас позива да учествујете на конференцији о процени статуса правосудних институција и полиције на северу Косова.

konferencija-procena-statusa-pravosuda-i-policije-na-severu-kosova-19-septembar-2023
FOTO: ACDC

НВО Центар за заступање демократске културе срдачно вас позива да учествујете на конференцији о процени статуса правосудних институција и полиције на северу Косова. Конференција има за циљ да представи тренутно стање у северним општинама након повлачења косовских Срба из свих косовских институција и да истражи функционалност и ниво поверења међу невећинским заједницама у поменуте институције.

Осим тога, на конференцији ће бити представљено истраживање које је спроведено од стране НВО ACDC а која пружа свеобухватан преглед ситуације и процењује утицај оставки косовских Срба на функционалност правних система, као и система за спровођење закона.

Панелисти:

  • г. Ветон Ељшани (Veton Elshani), заменик комендира полиције за регион Север 
  • г. Беким Велићи (Bekim Veliqi), вршилац дужности председника Основног суда у Митровици
  • г. Душан Радаковић, извршни директор ACDC-а
  • Модератор - Александар Рапајић , програмски директор ACDC-а

Конференција ће се одржати 19. септембра у просторијама Међународног пословног колеџа Северна Митровица са почетком у 11 часова. Превод на српски, албански и енглески језик ће бити обезбеђен.