16.10.2023. » 12:27 | ACDC


Конференција - Улога бесплатне правне помоћи у заштити људских права" - 19. октобар, 2023



НВО Центар за заступање демократске културе срдачно вас позива да учествујете на конференцији о бесплатној правној помоћи на северу Косова.

konferencija-uloga-besplatne-pravne-pomoci-u-zastiti-ludskih-prava-19-oktobar-2023
FOTO: ACDC

НВО Центар за заступање демократске културе срдачно вас позива да учествујете на конференцији о бесплатној правној помоћи на северу Косова. Конференција има за циљ да унапреди приступ правди на северу Косова и представи рад Агенције за бесплатну правну помоћ и врсте услуга које нуди, с фокусом на то како грађани могу да приступе њеним услугама. Посебан акценат биће стављен на улогу Агенције и значај услуга бесплатне правне помоћи на северу. На конференцији ће бити речи о случајевима којима се бави канцеларија за бесплатну правну помоћ у Северној Митровици и говориће се о изазовима и проблемима са којима се суочава.

Поред тога, конференција ће нагласити важност институционалног приступа и правне изазове који окружују бесплатну правну помоћ и промовисати бесплатну правну помоћ као заштитни механизам људских права.

Конференција ће се одржати 19. октобра у просторијама НВО ACDC (Чика Јовина 3, North City Center, Северна Митровица), са почетком у 11 часовa.