30.09.2021. » 13:46 | ACDC


Кратак опис пројекта "Побољшање транспарентности и владавине закона у општинама са већински српским становништвом"НВО АКТИВ и НВО АЦДЦ у Северној Митровици са задовољством најављују наставак заједничког пројекта Побољшање транспарентности и владавине закона у општинама са већински српским становништвом, који финасира Биро за међународну сарадњу у борби против наркотика и спровођења закона (ИНЛ).

kratak-opis-projekta-pobolsane-transparentnosti-i-vladavine-zakona-u-opstinama-sa-vecinski-srpskim-stanovnistvom
FOTO: ACDC

НВО АКТИВ и НВО АЦДЦ у Северној Митровици са задовољством најављују наставак заједничког пројекта Побољшање транспарентности и владавине закона у општинама са већински српским становништвом, који финасира Биро за међународну сарадњу у борби против наркотика и спровођења закона (ИНЛ).

 

Пројекат је подељен на две компоненте: 1) Анти корупција и учешће грађана у процесима доношења одлука у општинама са већински српским ствановништвом и 2) подршка у спровођењу правде у подручјима са већински српским становништвом на Косову. Главни циљ пројекта је да побољша квалитет учешћа грађана у процесима доношења одлука кроз низ акција усмерених на успостављање одрживих механизама који ће омогућити учесницима у пројекту да надгледају рад локалних институција. У првој години имплементације пројекта (2020-2021) АКТИВ и АЦДЦ су спровели дубинска истраживања на тему перцепције грађана о корупцији, одржали низ обука и радионица  за младе адвокате и чланове локалних правосудних институција, подржали мале иницијативе покренуте од стране организација цивилног друштва усмерене на подизању свести о транспарентности и корупцији на локалном нивоу, и одржали бројне јавне дискусије, конференције и семинаре.

 

АКТИВ и АЦДЦ ће наставити блиску сарадњу са својим партнерима из цивилног друштва, правосудним органима и Косовском агенцијом за борбу против корупције у надоградњи важног замаха који је постигнут током прве фазе имплементације пројекта. То ће укључити покретање нових иницијатива, као и проширење и продубљивање њихове сарадње и координације са учесницима у пројекту и корисницима.

 

АКТИВ и АЦДЦ су захвални ИНЛ-у што је препознао иновативност њиховог заједничког пројекта и веома се радују још једној години успешне сарадње!

 

Download dokument