01.09.2021. » 12:06 | ACDC


НВО АЦДЦ - Нови Менаџер Програма - Слободан Стошић



Слободан Стошић је дипломирао на катедри за eнглески језик и књижевност на Универзитету у Митровици.

nvo-acdc-novi-menader-programa-slobodan-stosic
FOTO: ACDC

Слободан Стошић је дипломирао на катедри за eнглески језик и књижевност на Универзитету у Митровици.

Дугогодишњи активиста цивилног друштва, Слободан је учествовао у многим активностима које су имале за циљ промовисање људских права, демократије и решавање конфликта на Косову.

Као истраживач и аналитичар стекао је професионално искуство у спровођењу анкета, организовању групних дискусија као и анализи података.

Док је руководио локалним  приватним предузећем, био је укључе н у набавци робе, маркетингу на друштвеним мрежама, као и спровођењу најбоље тржишне праксе.

Уз богато волонтерско искуство у локалним невладиним организацијама, Слободан је завршио приправнички стаж у Програму за развој Уједињених нација (UNDP), канцеларија у Звечану.

Са различитим степеном укључености и стручности, организовао је или учествовао у активностима под окриљем: Нансен дијалог центра, Удружење жена предузетница, образовног клуба младих Синергија и Организације за европску безбедност и сарадњу (ОЕБС).

Именован од стране универзитетског студентског парламента, Слободан је био члан одабране делегације студената који су учествовали на 19. Светском фестивалу омладине и студената, Сочи, Русија.

Његова бројна интересовања укључују подучавање и учење језика, књижевност, шах, владавину права, филозофију, информационе технологије. Сада ради као менаџер програма у Центру за заступање демократске културе, где ће наставити свој свој рад као активиста цивилног друштва.