02.07.2015. » 22:07 | ACDC


NVO ACDC: "Pravda i građani severa Kosova"



Centar za zastupanje demokratske kulture (ACDC) u saradnji sa američkom organizacijom PILPG sprovode projekat "Pravda i građani severa Kosova" u četiri opštine sa severa Kosova

nvo-acdc-pravda-i-gradani-severa-kosova
FOTO: ACDC

Centar za zastupanje demokratske kulture (ACDC) u saradnji sa američkom organizacijom PILPG sprovode projekat “Pravda i građani severa Kosova” u četiri opštine sa severa Kosova, a koji ima za cilj  upoznavanje građana sa njihovim učešćem u donošenju odluka, kao i zaštitom njihovih prava.

Milica Jakovljević,  projekt menadžer ove organizacije, u izjavi za Kontakt Plus kazala je da je prvi korak u unapređenju vladavine prava da se mladi ljudi, studenti i građani animiraju i učestvuju u procesu izgradnje i unapređenja vladavine prava.
Ona je istakla i da je cilj ovog projekta povećanje angažovanja građana u procesu izrade lokalne politike na severu i zastupanje inicijativa, vođenih od strane građana o problemima.

Prema njenim rečima, osim fokus grupa i treninga kojima pripremaju građane da steknu znanja o zastupanju  i pokretanju inicijativa koje su od značaja za zajednicu, ovaj projekat će direktno uključiti i same građane, a ACDC I PILPG će neke od inicijativa podržati putem manjih grantova.

“ Drugi deo projekta će uključiti i učešće građana, maksimalno po 15 u svakoj opštini. Plan je da zajedno identifikuju problem u okviru svojih zajednica i zastupaju inicijative radi rešavanja tih problema ili pokretanje pitanja rešavanja istih. ACDC i PILPG će podržati najmanje četiri inicijative kroz male grantove”, istakla je Jakovljević, koja je pozvale građane da se prijave i budu deo projekta “Pravda i građani severa Kosova”.

Svi zainteresovani mogu se prijaviti putem fejsbuk stranice: https://www.facebook.com/pages/Advocacy-Center-For-Democratic-Culture/285035671628483?fref=ts
Centar za zastupanje demokratske kulture (ACDC ) osnovan je u decembru 2011. godine i  pre svega  bavi se  vladavinom prava na severu Kosova. Do sada su realizovali mnogobrojne  projekte koji su  bili usko povezani sa  vladavinom prava.