03.02.2016. » 15:05 | ACDC


Panel diskusija na temu "Praćenje pravosudne reforme na Severu Kosova"



U sali SO Leposavić održana panel diskusija na temu "Praćenje pravosudne reforme na Severu Kosova". Miloš Kabašić, menadžer na projektu predstavio je istraživanja koja su sprovedena u okviru projekta.

panel-diskusija-na-temu-pracenje-pravosudne-reforme-na-severu-kosova
FOTO: ACDC

Danas je u sali SO Leposavić održana panel diskusija na temu “Praćenje pravosudne reforme na Severu Kosova”. Miloš Kabašić, menadžer na projektu predstavio je istraživanja koja su sprovedena u okviru projekta.

 
Direktor NVO “ACDC” Dušan Radaković ,jedan od trojice panelista istakao je da su anketirani gradjani slabo informisani o Briselskom sporazumu ,ali takodje napomenuo da nemaju poverenja u Kosovske institucije.
 
Dragiša Krstović, sudija Opštinskog suda u penziji pohvalio je izveštaj o anketiranim gradjanima, ali se takodje složio sa prethodnikom da su gradjani slabo informisani po pitanju sporazuma o pravosudju koji su potpisale dve strane Beograd I Priština u Briselu.
 
Nenad Radosavljević, političar I odbornik u skupštini opštine Lpeosavić nije se složio sa odgovorima anketiranih koji su naveli, da su pročitali Ahtisarijev plan, što je po njegovom mišljenu veoma nemoguće, s’obzirom koliko je ovaj plan opširan I veoma obiman za gradjane.
 
NVO Centar za zastupanje demokratske kulture poslednjih pet godina radila je mnoga istrazivanja po pitanju vladavine prava I sve ono što se tiče sudstava, policije, zakona, monitoringa I mnoga istraživanja koja su vezana za ova pitanja. Istraživanje na Temu Monitoring reforme pravosudja na Severu Kosova podržan je od Nacinalne zadužbine za demokratiju.
 

http://rtvmir.com/strana/arhiva/gradjani_slabo_informisani_o_pravosudnim_reformama_na_severu_kosova/31607

Video Link: http://rtvmir.com/strana/arhiva/panel_diskusija_acdc_/31608