18.01.2023. » 14:00 | ACDC


Podržane lokalne projektne inicijative u Severnoj MitroviciKako bi pokazali da zajedničkim radom možemo da poboljšamo uslove života za sve zajednice, NVO ACDC je tokom prošlog meseca podržala inicijative koje imaju za cilj uspostavljanje prijateljskog i održivog okruženja za sve stanovnike multietničkih naselja u Severnoj Mitrovici.

podrzane-lokalne-projektne-inicijative-u-severnoj-mitrovici
FOTO: ACDC

Kako bi pokazali da zajedničkim radom možemo da poboljšamo uslove života za sve zajednice, NVO ACDC je tokom prošlog meseca podržala inicijative koje imaju za cilj uspostavljanje prijateljskog i održivog okruženja za sve stanovnike multietničkih naselja u Severnoj Mitrovici.

Lokalne projektne inicijative koje se bave potrebama lokalnih zajednica razvile su i pokrenule zajednice uz podršku odbora zajednica i lokalnih predstavnika.

Izgrađeno je dečje igralište u Mikronaselju,  renovirano sportsko igralište u naselju Bošnjačka, i kupljena je oprema za kulturni centar u Brđanima.

Cilj projekta „Promovisanje međuetničkog dijaloga u lokalnoj upravi“ koji finansira NED, je da se olakša međuetnička saradnja među zajednicama u opštini Severna Mitrovica.