03.09.2015. » 22:49 | ACDC


Potpisivanje Memoranduma o razumevanju sa Opštinom Severna Mitrovica



U četvrtak, 3 septembra, Britanski Ambasador RuairÍ O’Connell je prisustvovao potpisivanju Memoranduma o razumevanju izmedju gradonačelnika opštine Severna Mitrovica, Gorana Rakića, i direktora nevladine organizacije Centar za zastupanje demokratske kulture - ACDC, Dušana Radakovića.

potpisivanje-memoranduma-o-razumevanju-sa-opstinom-severna-mitrovica
FOTO: ACDC

U četvrtak, 3 septembra, Britanski Ambasador RuairÍ O’Connell je prisustvovao potpisivanju Memoranduma o razumevanju izmedju gradonačelnika opštine Severna Mitrovica, Gorana Rakića, i direktora nevladine organizacije Centar za zastupanje demokratske kulture – ACDC, Dušana Radakovića.

Projekat “Civilno društo za transparentnu vladavinu”, finansiran od strane Britanske ambasade i implementiran od strane ACDC, ima za cilj ojačavanje organizacija civilnog sektora da efikasno nadgledaju i prijave korupciju, pomaže lokalne institucije da efikasno ispunjavaju svoje pravne obaveze u smislu transparentne vladavine, zatim podiže svest gradjana o potencijalnim koruptivnim delima kao i o mehanizmima pomoću kojih mogu da prijave takva dela.

Potpisivanje Memoranduma o razumevanju pokazuje odlučnost lokalnih institucija i Nevladinog sektora da ojačaju Vladavinu Prava koja je neophodna radi zaštite slobode pojedinaca, demokratije i ekonomskog razvoja. Ovom prilikom Ambasador O’Connell je rekao: “Jedini način da se izborimo sa korupcijom jeste da upotrebimo moć naroda. Projekat će pomoći gradjanima da utiču na poboljšanje javne administracije kao i da odgovornost za rešavanje problema prebace na javne institucije. Jako mi je drago što postoji saradnja izmedju ACDC i opštine Severna Mitrovica. Otvorenost Opštine za proces nadgledanja je razlog za optimizam.”