16.01.2022. » 14:56 | ACDC


ПОЗИВНИЦА - Тренинг “Поштовање језичких права на Косову” 19. јануар, 2022. 11:00 - 14:30НВО Центар за заступање демократске културе - ACDC срдачно вас позива да учествујете на тренингу под називом  „Поштовање језичких права на Косову”. Предавач ће бити Гђа. Ивана Павловић, виша службеница за развој институционалних капацитета у канцеларији повереника за језике.

pozivnica-trening-postovane-jezickih-prava-na-kosovu-19-januar-2022-1100-1430
FOTO: ACDC

НВО Центар за заступање демократске културе - ACDC срдачно вас позива да учествујете на тренингу под називом  „Поштовање језичких права на Косову”. Предавач ће бити Гђа. Ивана Павловић, виша службеница за развој институционалних капацитета у канцеларији повереника за језике.

Гђа. Павловић ће учеснике упознати са лингвистичким правима, и дискутовати о важности језичких права за све заједнице на Косову.

Практични део тренинга обухватаће одвојене групне дискусије и презентације на теме:

  • Проблеми у употреби службених језика у институцијама Косова;
  • Језичка права – људска права. 

Тренингу ће присуствовати дипломирани правници, адвокати, активисти цивилног друштва, као и представници међународних организација.

 

Тренинг ће се одржати преко Зум апликације (Zoom) 19. јануара са почетком у 11 часова. Можете се прикључити помоћу линка:

https://us02web.zoom.us/j/87035037882

 

Молимо вас да нам потврдите своје учешће путем е-поште: snezana.vukicevic@acdc-kosovo.org

Пројекат „Олакшавање приступа правосуђу и промовисање људских права у региону Митровице“, подржан је од стране УНМИК-а, а спроводи Центар за заступање демократске културе (ACDC).