11.07.2022. » 15:45 | ACDC


Представљање истраживања о положају жена на северу Косова 14. јул 2022. 11.00 – 13.00



НВО Центар за заступање демократске културе - ACDC срдачно вас позива да учествујете на јавној дискусији у склопу пројекта "Жене за жене – уједињене и оснажене" који спроводи Центар за заступање демократске културе – ACDC и подржава Реактор – Истраживање на делу и њихови партнери кроз акцију "Унапређења родне равноправности кроз процес приступања ЕУ" а финансира Европска унија и суфинансира Шведска агенција за међународни развој и сарадњу.

predstavlane-istrazivana-o-polozaju-zena-na-severu-kosova-14-jul-2022-1100-1300
FOTO: ACDC

НВО Центар за заступање демократске културе - ACDC срдачно вас позива да учествујете на јавној дискусији у склопу пројекта "Жене за жене – уједињене и оснажене" који спроводи Центар за заступање демократске културе – ACDC и подржава Реактор – Истраживање на делу и њихови партнери кроз акцију "Унапређења родне равноправности кроз процес приступања ЕУ" а финансира Европска унија и суфинансира Шведска агенција за међународни развој и сарадњу.  На дискусији ће бити представљени резултати свеобухватне анализе истраживања које је спроведено од стране ACDC-ја а које је имало за циљ да пружи увид у перцепцију грађана, а пре свега жена, са севера Косова о њиховој позицији у друштву и њиховој генералној инклузији у јавном животу. Осим резултата истраживања разговараће се о препорукама које би могле утицати на побољшање положаја жена као и о начинима превазилажења родних стереотипа и баријера.

Панелисти:

  • Благица Радовановић, НВО Санта Марија
  • Љиљана Дражевић, НВО Инспирација
  • Биљана Милошевић Јаредић, доктор наука клиничке психологије & шеф катедре за психологију на Филозофском факултету
  • Инес Аљовић Михајловић, програмска службеница у НВО ACDC

Дискусији ће присуствовати грађани, правници, борци за женска права, активисти цивилног друштва, представници међународних организација и медија. 

Дискусију можете пратити уживо у просторијама ACDC-ja.

Молимо Вас да нам потврдите своје присуство путем е-поште: ines.aljovic@acdc-  kosovo.org