08.03.2016. » 20:50 | ACDC


Radio Vibe o NVO Centar za Zastupanje Demokratske Kulture



http://www.radiovibekm.com/novosti/nevladine-organizacije/acdc-centar-za-zastupanje-demokratske-kulture/

radio_vibe_o_nvo_centar_za_zastupanje_demokratske_kulture
FOTO: ACDC

Radio Vibe - ACDC-Centar za zastupanje demokratske kulture

Od izuzetne važnosti za naše društvo na severu Kosova je pospešivanje stanovništva I vladavina prava a predstavlja osnovni prioritet nevladine organizacije AC/DC - Centra za zastupanje demokratske kulture.


Organizacija je registrovana krajem 2011. godine, a uspešno posluju vec punih pet godina uz zapažene rezultate.
Naziv organizacija je isti kao I benda AC/DC, tako da su odmah po davanju imena organizaciji morali da obrazlože naziv I njegovo značenje.

Imaju odličan rad sa opštinama na severu Kosova I pozitivna iskustva u zajedničkoj saradnji.
Trenutno se baziraju i razvoju novih projekata, pored projekata koji su u toku.
Na njihovom sajtu www.acdc-kosovo.org mogu se videti njihove konferencije na kojima se bave aktuelnim temama kao što su orazloženje Briselskog sporazuma I politička situacija na severu Kosova.
Sve konferencije bazirane su na projektima koji su u toku I nailaze na dobar odaziv sugrađana koji aktivno učestvuju I zajedno sprovode u delo.
ACDC nevladina organizacija se takođe bavi I pravnoimovinskim zastupanjem zena, rade na njihovom podizanju svesti o ravnopravnosti u nasleđivanju.

Organizacija ima potpisan memorandum o saradnji sa sve četiri opštine na severu Kosova, sa antikorupcijskom agencijom (jedina organizacija koja ima potpisan memorandum), sa Obudsman-om potpisan memorandum.
16.februara potpisan memorandum sa policijom a ostvaruju I odličnu saradnju sa organizacijama u Prištini I pripreme su da se potpiše memorandum o saradnji.


Ističu bitna pitanja u prvi plan, teže da pomognu ljudima a čini ih kolektiv pozitivnih I kolegijalnih ljudi koji zajedničkim idejama I radom ostvaruju odlične rezultate u svim svojim poduhvatima.


ACDC je na centralnom nivou u različitim komisijama gde se zastupaju Srbi I njihov primer, rad I projekti su od izuzetnog značaja za našu okolinu I bolju budućnost.

LINK sa Radio Vibe-a

http://www.radiovibekm.com/novosti/nevladine-organizacije/acdc-centar-za-zastupanje-demokratske-kulture/