29.09.2016. » 20:40 | ACDC


Reportaza RTV Mir o predstavljanju izvestaja NVO ACDC



SEVERNA MITROVICA - Nevladina organizacija Centar za zastupanje demokratske kulture iz Severne Mitrovice, nedavno je organizovala javne diskusije u Zubinom Potoku, Leposavicu, Zvecanu I Severnoj Mitrovici.
reportaza_rtv_mir_o_predstavljanju_izvestaja_nvo_acdc
FOTO:
SEVERNA MITROVICA - Nevladina organizacija  Centar za zastupanje demokratske kulture iz Severne Mitrovice, nedavno je organizovala javne diskusije u Zubinom Potoku, Leposavicu, Zvecanu I Severnoj Mitrovici. 
 
Na diskusijama je gradjanima predstavljen izvestaj o godisnjem izvestaju o pracenju integracije pravosudja, izvestaj je izradjen u okviru projekta “Pracenje pravosudne reforme na severu Kosova” koji je podrzan od strane Nacionalne zaduzbine za demokratiju. 
 
Izvestaj su okupljenom auditorijumu predstavili Milos Kabasic menadzer na projektu I pravnik Zarko Kostic konsultant na pomenutom projektu.  
Izvestaj koji je predstavljen na pomenutim diskusijama, upoznao je siru javnost sa stanjem dosadasnjeg procesa integracije kao I sa onime sta nas u bliskoj buducnosti ocekuje po pitanju pravosudja. 
 
U izjavi koju je za nas radio dao Milos Kabasic izrazio je da je u proteklih nekoliko nedelja uradjen veliki pomak po pitanju integracije I da ocekuje da ce do potpune implementacije briselskog sporazuma o pravosudju kao I integracije srpskog pravosudnog sistema po svemu sudeci doci u oktobru ili novembru ove godine. “Jedinstveni pravosudni sistem ce zasigurno doprineti bezbednijem I mirnijem zivotu gradjana, buduci da ce se popuniti pravni vakum koji je prisutan vec nekoliko godina, kao I da je bilo koji funkcionalni pravosudni sistem bolji od ni jednog” istice Kabasic.” 
 
Sigurno ce biti tesko na pocetku buduci da ima dosta neresenih predmeta,  kao da ce sud  kao I tuzilastvo naici na veliki broj poteskoca, ali u koliko bude bilo dovoljno politicke volje sve ce biti izvodljivo” dodao je Kabasic.
 
izvor: http://www.rtvmir.com/strana/arhiva/izvestaj_ngo_acdc_o_pracenju_integracije_pravosudja/33792