01.09.2015. » 17:52 | ACDC


Samit zemalja zapadnog Balkana u Beču



Nvo ACDC na Samitu zemalja zapadnog Balkana u Beču.

samit-zemalja-zapadnog-balkana-u-becu
FOTO: ACDC

Samit zemalja zapadnog Balkana održan je u Beču 27. avgusta 2015. godine uz učešće velikog broja šefova država članica zemalja EU i jugoistočne Evrope. Samit je nastavak "Berlinskog procesa", koji je pokrenut u avgustu 2014. godine od strane nemačke kancelarke Angele Merkel radi proširenja Evropske Unije i uključivanja zemalja zapadnog Balkana.

Forum civilnog društva bio je deo programa samita zemalja zapadnog Blakana u Beču 2015. godine. Predstavnici civilnog društva iz Jugoistočne Evrope imali su jedinstvenu priliku da formulišu konkretne zahteve za visoke predstavnike Evropske Unije, i premijere zemalja zapadnog Balkana .

Nvo Centar za zastupanje demokratske kulture je bio deo ovog događaja i učestvovao u pisanju završnih preporuka i zahteva civilnog društva za političke aktere EU i Jugoistočne Evrope. Najvažniji zadatak naše organizacije je bio da predstavi civilni sektor na severu Kosova, s obzirom da je Nvo ACDC bio jedina organizacija sa severa koja je učestvovala na ovom događaju.