10.06.2020. » 14:58 | ACDC


Saopštenje za javnost grupe NVO



Najoštrije osudjujemo krađu sigurnosne sajle i uništavanje Via ferrate Berim koja predstavlja najatraktivniji turistički proizvod severa Kosova.

saopstenje-za-javnost-grupe-nvo
FOTO: ACDC
Saopštenje za javnost

 

Najoštrije osudjujemo krađu sigurnosne sajle i uništavanje Via ferrate Berim koja predstavlja najatraktivniji turistički proizvod severa Kosova.

 

Pozivamo policijsku stanicu Zubin Potok i Policiju Kosova za region sever da što pre pronađu počinioce i doprinesu efikasnom rasvetljavanju ovog slučaja.

 

Policiju Kosova pozivamo da pokaže odgovornost i efikasnost u svim drugim slučajevima ugrožavanja bezbednosti i uništavanja imovine na javnom prostoru, poput uništavanja staze na Malom Zvečanu, stepeništa u Zubinom Potoku, urbanog mobilijara kao i svih ostalih krivičnih dela.

 

Od predstavnika opštine Zubin Potok očekujemo da ovakvo ponašanje osude a, u skladu sa svojim nadležnostima, se i angažuju na rasvetljavanju ovog slučaja, imajući u vidu da je turizam prepoznat i u strateškim dokumentima ove opštine.

 

Via Ferrata Berim je postala prepoznatljiv turistički brend severa Kosova a o ovoj atrakciji izveštavali su brojni domaći i strani mediji stavivši ovaj kraj na turističku mapu Balkana ali i čitavog sveta. Institutu za teritorijalni i ekonomski razvoj (InTER) i inicijativi Outdor In pružamo podršku u daljem radu i pozivamo ih da ne odustaju od razvoja i promocije turizma na Kosovu.

 

Saopštenje potpisali:

Nova društvena inicijativa NSI

Crno beli svet

LINK

CSD

RTV Kim

Gračanica Online

FDMC

Kontakt Plus

ACDC

Media Centar Čaglavica

Centar za socijalne inicijative CSI

NGO Aktiv

Alternativno udruženje

Centar za razvoj zajednica