13.04.2022. » 11:38 | ACDC


Sastanak stažista sa Potpredsednikom Osnovnog suda u Mitrovici



Dana 13.04.2022. u Osnovnom Sudu u Mitrovici, 10 izabranih stažista su imali sastanak sa potpredsednikom Osnovnog suda u Mitrovici, Bekimom Velićijem, pred početak obavljanja pripravničkog staža.

sastanak-stazista-sa-potpredsednikom-osnovnog-suda-u-mitrovici
FOTO: ACDC

Dana 13.04.2022. u Osnovnom Sudu u Mitrovici, 10 izabranih stažista su imali sastanak sa potpredsednikom Osnovnog suda u Mitrovici, Bekimom Velićijem, pred početak obavljanja pripravničkog staža. Stažisti su angažovani preko NVO ACDC na projektu "Poboljšanje transparentnosti i vladavine zakona u opštinama sa većinski srpskim stanovništvom" finansiranog od strane INL u saradnji sa NVO AKTIV.

Potpredsednik Osnovnog suda u Mitrovici, Velići, poželeo je dobrodošlicu budućim stažistima, objasnio im šta mogu da očekuju u narednih tri meseca tokom stažiranja, kao i šta će biti njihove uloge i zadaci u sudu. Izvršni direktor NVO ACDC, Dušan Radaković, takođe je poželeo sreću izabranim stažistima u budućem radu.

Cilj ovog programa je da se omogući veće učešće mladih pravnika kako bi stekli nova znanja i veštine u pravosudnim institucijama.