04.03.2015. » 22:12 | ACDC


Studenti pravnog fakulteta na simulaciji suđenja u Osnovnom sudu u Mitrovici



Studenti Pravnog fakulteta prištinskog univerziteta sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici sutra će u 15 časova, uz nadzor advokata sa Severa Kosova, izvesti simulaciju suđenja u zgradi Osnovnog suda u Severnoj Mitrovici.

studenti-pravnog-fakulteta-na-simulaciji-sudenja-u-osnovnom-sudu-u-mitrovici
FOTO: ACDC

Studenti Pravnog fakulteta prištinskog univerziteta sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici sutra će u 15 časova, uz nadzor advokata sa Severa Kosova, izvesti simulaciju suđenja u zgradi Osnovnog suda u Severnoj Mitrovici. Ovu simulaciju suđenja organizuje nevladina organizacja "Centar za zastupanje demokratske kulture" iz Severne Kosovske Mitrovice.  

Kako su naveli organizatori, cilj ovog događaja je da se studentima prava pruži prilika da "primenjuju pravo kroz stvarne slučajeve", ali u simulovanom postupku, kao i da se promoviše "važnost uključivanja mladih pravnika u pravnu praksu na Kosovu."

Simulacija suđenja se organizuje kao završni događaj u projektu "Jačanje vladavine prava na Severu Kosova kroz edukaciju i saradnju studenata prava", koji podržava Britanska ambasada u Prištini.