21.04.2017. » 13:12 | ACDC


Studijska poseta Višem tužilaštvu i Višem sudu u Kosovskoj Mitrovici



NVO Centar za zastupanje demokratske kulture organizovala je studijsku posetu Višem tužilaštvu i Višem sudu u Kosovskoj Mitrovici za aktiviste civilnog društva, studente prava i građane.

studijska-poseta-visem-tuzilastvu-i-visem-sudu-u-kosovskoj-mitrovici
FOTO: ACDC

NVO Centar za zastupanje demokratske kulture organizovala je studijsku posetu Višem tužilaštvu i  Višem sudu u Kosovskoj Mitrovici  za aktiviste civilnog društva, studente prava i građane. 

Cilj posete je da se građani upoznaju sa pravosudnim institucijama koje rade na našim prostorima. 

U toku posete učesnici su imali prilike da razgovaraju sa predsednikom Višeg suda u Kosovskoj Mitrovici gospodinom Nikolom Kabašićem i javnim tužiocem gospodinom Milanom Bigovićem. Gospodin Kabašić je učesnicima do detalja objasnio nadležnosti sudova koji trenutno rade kao i kojim kapacitetom i na kojim slučajevima trenutno sud radi. S druge strane, gospodin Bigović je objasnio prisutnima koje su nadležnosti tužilaštva.

Nakon njihove prezentacije usledila je diskusija tokom koje su prisutni postavljali pitanja vezana za integraciju pravosuđa, prepreke u radu suda, saradnja sa drugim pravosudnim institucijama i slično. Gospodin Kabašić je pokazao prisutnima u kako teškim uslovima trenutno sudije i osobolje rade ali i izrazio da iako nema dovoljno prostora svi građani, NVO, studenti i ostali zainteresovani su uvek dobrodošli u sud.