29.04.2023. » 11:50 | ACDC


Svetski Dan bezbednosti i zdravlja na radu



Svetski Dan bezbednosti i zdravlja na radu obelezava se svakog 28.aprila u cilju promocije i podizanja svesti o vaznosti sprecavanja povreda i nesreca na radu, ali i u cilju smanjenja pojave bolesti izazvanih rizicima na radnom mestu.

svetski-dan-bezbednosti-i-zdravlja-na-radu
FOTO: ACDC

Svetski Dan bezbednosti i zdravlja na radu obelezava se svakog 28.aprila u cilju promocije i podizanja svesti o vaznosti sprecavanja povreda i nesreca na radu, ali i u cilju smanjenja pojave bolesti izazvanih rizicima na radnom mestu. Svaka nezgoda na radnom mestu, bilo da je u pitanju povreda, oboljenje ili fatalan ishod je neprihvatljiva. Podizanjem svesti o vaznosti zdravlja i zastite na radu, poslodavci implementiraju efektivan pristup ovoj temi te na ovaj nacin doprinise spasavanju zivota svojih radnika,te se ponasaju drustveno odgovorno i savesno prema svojim zaposljenima. Jako je bitno da i radnici usvoje ovakav pristup i da zahtevaju da budu adekvatno zasticeni na svom radnom mestu.

Povodom svetskog dana bezbednosti i zdravlja na radu jos jednom zelimo da ukazemo na potrebu i mogucnosti efikasne saradnje izmedju poslodavaca, radnika i vlada kako bi se na najbolji nacin sprovele mera bezbednosti i zdravlja na radu koje mogu da spasu milione zivota sirom sveta,te pokazati da je efikasna saradnja izmedju socijalnih partnera kljucna u prevenciji nesreca na radu i profesionalnih bolesti.