01.09.2015. » 14:18 | ACDC


Treninzi za studentkinje i aktivne građanke



Nevladina organizacija Centar za zastupanje demokratske kulture - ACDC iz Severne Mitrovice, sprovodi projekat pod nazivom "Osnaživanje studentkinja i aktivnih građanki u pokretanju inicijativa radi poboljšanja njihovog položaja u društvu i kreiranja lokalnih politika". Ovaj projekat se sprovodi u okviru projekta "UnapreĐenje demokratskog društva", koji je finansiran od Švajcarske kancelarije za saradnju na Kosovu, a projektom upravlja Kosovska fondacija za civilno društvo.

treninzi-za-studentkinje-i-aktivne-gradanke
FOTO: ACDC

Nevladina organizacija Centar za zastupanje demokratske kulture – ACDC iz Severne Mitrovice, sprovodi projekat pod nazivom “Osnaživanje studentkinja i aktivnih građanki u pokretanju inicijativa radi poboljšanja njihovog položaja u društvu i kreiranja lokalnih politika”. Ovaj projekat se sprovodi u okviru projekta “Unapređenje demokratskog društva”, koji je finansiran od Švajcarske kancelarije za saradnju na Kosovu, a projektom upravlja Kosovska fondacija za civilno društvo.

Ukupni cilj projekta je osnažen položaj žena na severu Kosova, gde će građanke sa severa Kosova učestvovati u kreiranju javnih politika i pokretanju inicijativa u lokalnim samoupravama u rešavanju pitanja u vezi sa poboljšanjem njihovog položaja u društvu. Projekat će uključiti i građanke iz manjinskih zajednica, a trajaće 16 meseci i sprovodi se u četiri opštine na severu Kosova (Severna Mitrovica, Zvečan, Zubin Potok i Leposavić).

Prva faza implementacije projekta predviđa ToT treninge za studentkinje. ToT treninzi za studentkinje podrazumevaju obuku studentkinja u vezi sa pravima žena, gde će studentkinje nakon završetka obuke moći da svoje stečeno znanje prenesu građankama, kako bi udruženim snagama pokretale inicijative u lokalnim samoupravama.

 

Studentkinje koje su zainteresovane za učešće na projektu, mogu se prijaviti slanjem svog CV-ja putem E-maila: office@acdc-kosovo.org  ili direktno u kancelariji ACDC-a koja se nalazi u North City centru, adresa: Čika Jovina 3, Severna Mitrovica.

Kontakt telefon: 065 20 14 401

 

Prijava traje do utorka 15. septembra do 17 časova.