25.04.2017. » 20:29 | ACDC


U Leposaviću predstavljen polugodišnji izveštaj o praćenju rada sudova



Nevladina organizacija "Centar za zastupanje demokratske kulture" predstavila je u Leposaviću šestomesečni izveštaj praćenja rada sudova. Izveštaj je izrađen u okviru projekta "Praćenje pravosudne reforme na severu Kosova" koji je podržan od strane Nacionalne zadužbine za demokratiju (NED).

u-leposavicu-predstavljen-polugodisnji-izvestaj-o-pracenju-rada-sudova
FOTO: ACDC

Nevladina organizacija "Centar za zastupanje demokratske kulture" predstavila je u Leposaviću šestomesečni izveštaj praćenja rada sudova. Izveštaj je izrađen u okviru projekta "Praćenje pravosudne reforme na severu Kosova" koji je podržan od strane Nacionalne zadužbine za demokratiju (NED). Menadžer na projektu Miloš Kabašić predstavio je izveštaj sačinjen na osnovu poseta sudovima kao i razgovorima sa predstavinicima pravosuđa. Nakon prezentacije izveštaja usledila je diskusija sa učesnicima i neki od zaključaka su:

Iako NVO ulažu dosta napora da se transparentnost čitavog "Briselskog procesa" poveća, narod nije dovoljno informisan o istom.

Nedostatak političke volje za implementaciju sporazuma o pravosuđu dodatno odlaže njen završetak pa tako ni dve godine nakon potpisivanja sporazuma integracija nije kompletno završena.

Adekvatno i efikasno pravosuđe u koje će građani imati potpuno poverenje je neophodno kako za njihov opstanak na ovim prostorima tako i za uspostavljanje vladavine prava.

Pojačano uključivanje građana u čitav proces je neophodno kako bi se on realizovao u korist građana, budući da su oni ti na koje će njegova implementacija najviše uticati.