15.06.2022. » 13:51 | ACDC


VIDEO - Promovisanje mladih književnika i važnost regionalne saradnjeO svojim iskustvima u promociji čitanja, izazovima, uspesima, i regionalnoj saradnji, govorili su mlada pesnikinja iz Srbije koja trenutno boravi u Prištini u okviru razmene rezidencijalnih boravaka pisaca, Radmila Petrović i pisac sa Kosova, Slobodan Mašić.

video-promovisanje-mladih-knjizevnika-i-vaznost-regionalne-saradnje
FOTO: ACDC

O svojim iskustvima u promociji čitanja, izazovima, uspesima, i regionalnoj saradnji, govorili su mlada pesnikinja iz Srbije koja trenutno boravi u Prištini u okviru razmene rezidencijalnih boravaka pisaca, Radmila Petrović i pisac sa Kosova, Slobodan Mašić.

Emisija je deo projekta Podrška mladim piscima u interkulturalnom dijalogu i promovisanje kulturološke različitosti koji sprovodi NVO ACDC a podržava EU projekat Regionalna mreža za kulturnu raznolikost - READ koji implementira Gethe Institut Skopje kao vodeći partner zajedno sa još 5 partnerskih organizacija iz regiona. Cilj READ projekta je promocija interkulturalnih veština čitanja i demokratskih vrednosti kroz čitalačku kulturu.