20.01.2023. » 11:35 | ACDC


Завршна конференција - 26. јануара 2023. 11.00 – 13.00



НВО ACDC вас позива да присуствујете завршној конференцији у оквиру пројекта „Промовисање међуетничког дијалога у локалној самоуправи“, који финансира NED.

zavrsna-konferencija-26-januara-2023-1100-1300
FOTO: ACDC

НВО Центар за заступање демократске културе - ACDC срдачно вас позива да учествујете на завршној конференцији под називом „Међуетничка сарадња у Северној Митровици". На конференцији ће бити представљени резултати пројекта који се односе на спроведене иницијативе у три мултиетничка насеља у Северној Митровици као и други постигнути резултати овог пројекта. Поред овога, панелисти ће представити ситуацију из угла своје заједнице, као и ниво сарадње припадника различитих заједница у овој општини.

Такође, на конференцији ће се разговарати о предрасудама, баријерама и могућим тензијама међу заједницама, о томе колико политичка ситуација утиче на свакодневни живот и степену спремности за заједнички напредак.

Панелисти:

  • Хазир Краснић, представник ромске заједнице у Одбору за заједнице општине Северна Митровица
  • Скендер Садику, заменик председавајућег Скупштине Северна Митровица
  • Александар Рапајић, програмски директор ACDC
  • Слободан Стошић, модератор

Дискусији ће присуствовати представници општине Северена Митровица, активисти цивилног друштва, представници међународних организација и медији.

Дискусијa ће се одржати 26. јануара са почeтком од 11 часова у просторијама ACDC-ja (Чика Јовина 3, North City Center, Северна Митровица).

Молимо Вас да нам потврдите своје присуство путем е-поште: aleksandar.rapajic@acdc-kosovo.org