15.06.2022. » 16:58 | ACDC


Завршна конференција о људским правима 21 јун, 2022. 11:00 на IBCM-уНВО Центар за заступање демократске културе срдачно вас позива да учествујете на конференцији о људским правима која ће служити као завршни догађај пројекта "Олакшавање приступа правосуђу и промовисање људских права у региону Митровице" подржан од стране УНМИК-а.

zavrsna-konferencija-o-ludskim-pravima-21-jun-2022-1100-na-ibcm-u
FOTO: ACDC

НВО Центар за заступање демократске културе срдачно вас позива да учествујете на конференцији о људским правима која ће служити као завршни догађај пројекта "Олакшавање приступа правосуђу и промовисање људских права у региону Митровице" подржан од стране УНМИК-а.

 

Панелисти ће бити: г. Jerome Bouyjou, шеф УНМИК-ове канцеларије за људска права и представник Високог комесара УН за људска права, гђа.Марија Радуловић, заменица Омбудсмана и г.Љубиша Башчаревић, виши пројектни службеник у Савету Европе.

 

На конференцији ће се говорити о стању људских права на Косову, кршењу и изазовима у остваривању права. Поред тога, биће представљени и механизми људских права УН-а, као и рад институције Омбудсмана Косова и Савета Европе и њихова улога у промоцији и заштити људских права, основних слобода и демократских вредности.

 

Конференцији ће присуствовати студенти, правници, активисти цивилног друштва, представници међународних организација и медији.

 

Завршна конференија одржаће се у просторијама Међународног пословног колеџа у Митровици (северни кампус) 21. јуна са почетком од 11 часова.

 

Молимо Вас да нам потврдите своје присуство путем е-maila: snezana.vukicevic@acdc-kosovo.org