06.09.2022. » 16:44 | ACDC


“Žene za žene – ujedinjene i osnažene“ - sastanci zagovaranja



U sklopu projekta “Žene za žene – ujedinjene i osnažene“ u toku meseca avgusta održani su sastanci sa ženama sa severa Kosova koje su se uključile u stvaranje ženske mreže koja ima za cilj jačanje položaja žena kao i pospešivanje saradnje sa već postojećim mrežama na Kosovu.

zene-za-zene-ujedinjene-i-osnazene-sastanci-zagovaranja
FOTO: ACDC

U sklopu projekta “Žene za žene – ujedinjene i osnažene“ u toku meseca avgusta održani su sastanci sa ženama sa severa Kosova koje su se uključile u stvaranje ženske mreže koja ima za cilj jačanje položaja žena kao i pospešivanje saradnje sa već postojećim mrežama na Kosovu. U sklopu istog projekta održan je sastanak zagovaranja u cilju boljeg uključivanja žena iz nevećinskih zajednica u proces pristupanja EU i bolje uključivanje njihovih potreba i prioriteta u Izveštaje o napretku Kosova.

Zahvaljujući organizaciji „Santa Maria“, u okviru zajedničke saradnje, bili smo u mogućnosti da organizujemo sastanke sa velikim brojem žena sa ciljem razmene znanja, iskustava i informacija, sa posebnim osvrtom na unapređenje njihovog položaja u društvu, naročito na javnoj sceni na severu Kosova.

Projekat „Žene za žene – ujedinjene I osnažene“, koji sprovodi NVO ACDC, podržali su Reaktor – Istraživanje na delu i njihovi partneri kroz akciju „Unapređenje rodne ravnopravnosti kroz proces pristupanja EU“. Ovu akciju finansira Evropska unija i sufinansira Švedska agencija za međunarodni razvoj i saradnju.