27.02.2023. » 15:57 | ACDC


Dita Botërore e Organizatave JoqeveritareTermi organizatë joqeveritare u krijua për herë të parë në SHBA në vitin 1945.I referohet çdo organizate të pavarur nga ndikimi i qeverisë.

dita-boterore-e-organizatave-joqeveritare
FOTO: ACDC

Termi organizatë joqeveritare u krijua për herë të parë në SHBA në vitin 1945.I referohet çdo organizate të pavarur nga ndikimi i qeverisë. Sot, pra, bota feston Ditën Botërore të Organizatave Joqeveritare. Kjo është dita kur festojmë rolin e organizatave të shoqërisë civile në luftën për të drejtat themelore të njeriut, demokracinë dhe zhvillimin e qëndrueshëm për të gjithë. Sot ne festojmë guximin, veçantinë dhe qëndrueshmërinë e tyre në krijimin e një të nesërme më të mirë për të gjithë shoqërinë njerëzore.

Përpjekjet e OSHC-ve për të arritur qëllimet e tyre mund të vërehen çdo ditë. Kjo është arsyeja se pse është e rëndësishme të mbrohen dhe të promovohen vendet e sigurta ku këto organizata mund të veprojnë pa frikën e ndalimit arbitrar, persekutimit ose sanksioneve.